WiFi Hotspot

HOTSPOT

Ζήτηση για καλύτερο Wi-Fi

Η εκρηκτική αύξηση των συσκευών και των εφαρμογών έχει οδηγήσει σε μια ακόρεστη ζήτηση για ταχύτερα και καλύτερα Wi-Fi δίκτυα την τελευταία δεκαετία. Φτάσαμε στο 2020 με περισσότερες απο 30 δισεκατομμύρια συσκευές και απαιτήσεις ροής περιεχομένου βίντεο 4k με ταχύτητα 25 Mbps, οι κατασκευάστριες εταιρείες μπήκαν σε ένα αγώνα δρόμου για την αρχιτεκτονική υλοποίησης και την υποστήριξη αυτής της ανάπτυξης.

Πρότυπα ασύρματων δικτύων

Με το πιο πρόσφατο πρωτόκολλο 802.11ax βελτιώνεται η απόδοση του των δικτύων Wi-Fi, εξακολουθεί όμως να υπάρχει αμείωτη ανάγκη για περισσότερη τεχνολογία στο Wi-Fi που να υπερβαίνει τα σημερινά πρότυπα. Αν προσπαθήσουμε να εκπέμψουμε ένα ποιοτικό Wi-Fi είναι δύσκολο, ή καλύτερα γίνεται όλο και πιο δύσκολο.

Προβλήματα εκπομπής

Για να προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή κάλυψη κατανοούμε και αντιμετωπίζουμε τα μεγαλύτερα και πιο ενδημικά προβλήματα όπου εμπίπτουν σε οκτώ κατηγορίες. Αν μελετήσουμε τα προβλήματα θα είναι πιο εύκολο να φτάσουμε στην λύση και να καταφέρουμε να προσφέρουμε ένα πραγματικά ποιοτικό Wi-Fi σε μία επένδυση που θα έχει διάρκεια στο χρόνο.

1. Φορητότητα

Όταν ένας χρήστης μετακινηθεί εκτός του εύρους κάλυψης ενός σημείου πρόσβασης (AP) και πρέπει να συνδεθεί με άλλο AP στο ίδιο δίκτυο, το δίκτυο WLAN πρέπει να μεταφέρει τη συσκευές του χρήστη χωρίς διακοπές επικοινωνίας.

2. Παρεμβολές

Τα φυσικά στοιχεία όπως τοίχοι, δάπεδα αλλά και άλλα γειτονικά δίκτυα Wi-Fi καθώς και διάφορες συσκευές μπορούν να επηρεάσουν τις ασύρματες εκπομπές με αποτέλεσμα την συμφόρηση δικτύου και κακή συνδεσιμότητα στους χρήστες ασύρματων συσκευών.

3. Ασφάλεια

Η έλλειψη συμμόρφωσης με τις βέλτιστες πρακτικές για την εξασφάλιση του δικτύου ανοίγει το δρόμο σε επικίνδυνες επιθέσεις για κακόβουλες παρεμβολές που προσπαθούν να υποκλέψουν πνευματική ιδιοκτησία, χρήματα και προσωπικά δεδομένα.

4. Πρότυπα

Με την ταχεία εξάπλωση συσκευών IoT, προέκυψε ένα νέο σύνολο προτύπων ασύρματης συνδεσιμότητας, όπως Bluetooth LE, Zigbee, LoRA, NB-IoT και πολλά άλλα. Το παραδοσιακό AP έχει τώρα την υποχρέωση να υποστηρίζει και όλα αυτά εκτός του Wi-Fi.

5. Υποδομές

Η υποδομή υποστήριξης που βρίσκεται πίσω από το AP είναι εξίσου σημαντική. Τεχνολογίες όπως το multi-gigabit Ethernet, το 802.3bz και τα τελευταία πρότυπα POE όπως το 802.3bt είναι κρίσιμα για την λειτουργία του Wi-Fi.

6. Ανάπτυξη

Οι φυσικοί περιορισμοί μπορούν να αποτρέψουν την σωστή εκπομπή του Wi- Fi, όπως αντικείμενα, οχήματα που κινούνται σε έναν εξωτερικό χώρο άλλα κτήρια ή κατασκευές που δημιουργούν ανακλάσεις. Η μελέτη ενός Wi-Fi απαιτεί τον καθορισμό όλων αυτών των παραγόντων που δεν περιγράφονται σε κανένα οργανισμό προτύπων αλλά υπάρχουν γύρω μας σε όλες τις εγκαταστάσεις.

7. Πυκνότητα

Τα εξαιρετικά πυκνά περιβάλλοντα με πολύ μεγάλο αριθμό συγκέντρωσης χρηστών και συσκευών που υπάρχουν σε μια μικρή περιοχή, όπως ένα Ξενοδοχείο ένας σταθμός ή μια πλατεία, δημιουργούν μοναδικές επιπτώσεις στο Wi-Fi οι οποίες οδηγούν σε μείωση της απόδοσης του δικτύου Wi-Fi.

8. Εφαρμογές

Πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η ροή βίντεο 4k, η εικονική πραγματικότητα και το ζωντανό παιχνίδι καταναλώνουν πολύ μεγαλύτερο εύρος ζώνης σήμερα από το 128Kbps streaming μουσικής των παρελθόντων χρόνων.

Όταν σχεδιάσουμε μια κάλυψη προσπαθώντας να αποφύγουμε αυτά τα προβλήματα τότε είμαστε βέβαιοι ότι έχουμε παραδώσει εξαιρετικό Wi-Fi στον επενδυτή ο οποίος με τη σειρά του θα παρέχει μία αξέχαστη εμπειρία χρήσης στον επισκέπτη του.

ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΚΑΙ ΕΥΧΡΗΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Η συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση των τεχνικών μας αλλά και η ανάλυση των εγκαταστάσεων μέσω ειδικών προγραμμάτων μοντελοποίησης εκπομπής σε συνδυασμό με την κατάλληλη επιλογή συσκευών προσφέρει πάντα ένα ασφαλές, αξιόπιστο, υψηλής απόδοσης Wi-Fi, για κάθε συσκευή, κάθε φορά. Πολλές φορές δεν είναι εύκολο, αλλά μπορεί να επιτευχθεί με τις σωστές τεχνολογίες. Η εταιρεία μας αντλεί όλα αυτά τα χρόνια γνώση από την καινοτομία στον κλάδο για να υλοποιήσει τεχνολογίες που αντιμετωπίζουν τα πιο πυκνά περιβάλλοντα, παρεμβαίνουν στο θόρυβο, επιτρέπουν την καλύτερη κινητικότητα και εξασφαλίζουν αδιάληπτη πρόσβαση στο δίκτυο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Powertech electronics γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική, ειδικά στις δυσκολότερες εγκαταστάσεις. Όταν οι εταιρείες/ξενοδοχεία θέλουν να παρέχουν στους χρήστες τους μια εμπειρία Wi-Fi που είναι σταθερή και με υψηλές ταχύτητες, αναθέτουν την υλοποίηση στην Powertech Electronics.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
 • Εκπομπή πολλαπλών κατευθύνσεων με πομπούς υψηλής απολαβής Βελτιστοποίηση λειτουργίας σε πραγματικό χρόνο μέσω κεντρικού ελεγκτή
 • Χιλιάδες σενάρια εκπομπής με στόχο την βέλτιστη επικοινωνία με τις συσκευές των χρηστών
 • Συμβατή λειτουργία δικτύου σε 802.11a/b/g/n
 • Συνεχής συλλογή δεδομένων σε επίπεδο επικοινωνίας και βελτιστο- ποίηση εκπομπής με στόχο τη διασφάλιση της καλύτερης επικοινωνίας με τούς clients
 • Αλλαγή εκπομπής και τρόπον αποστολής δεδομένων σε πραγματικό χρόνο ανά πακέτο & ανά συσκευή λήψης
 • Εώς και 6 dΒi ισχύος σήματος και μέχρι 15 dB μείωση Θορύβού
ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ
 • Λιγότερα APs καλύπτουν μεγαλύτερη επιφάνεια, ελαχιστοποιώντας τον Θόρυβο και προσφέροντας μια πιο αξιόπιστη σύνδεση στον πελάτη
 • Η διαδικασία αυτοδιάγνωσης και αυτόματης ρύθμισης κεραιών έχει επιλύσει σοβαρά προβλήματα σε παραπάνω από 3,5 εκατομμύρια εγκαταστάσε
 • Αποτελεσματική απόδοση σε Θορυβώδη περιβάλλοντα λόγω της ελαχιστοποίησης τον Θορύβου επικοινωνίας
 • Αυξάνουν την κάλυψη λόγω τον εντοπισμού του client ως προς τον χώρο και εστιάζοντας την εκπομπή αποκλειστικά στην κατεύθυνση του
 • Μεγιστοποιούν την απόδοση επικοινωνίας μεταξύ ΑΡs & Clients
 • Εξαλείφουν νεκρά σημεία επικοινωνίας
 • Διασφαλίζουν άριστη επικοινωνία με φορητές συσκευές οι οποίες κινούνται και αλλάζουν συνεχώς προσανατολισμό